Bestel hier je kaarten

Prijs aan de kassa

€ 17,00

Prijs in voorverkoop

€17,00

×


Peter De Graef & De KolonieMT

Twee zielen, drie levens, zes mensen - muziektheater

Organisatie: Ekerse Theaterzaal
maandag 23 oktober 2017 20.00
dinsdag 24 oktober 2017 20.00

Als Peter De Graef  een nieuwe voorstelling maakt zijn we er als de kippen bij om deze naar Ekeren te halen.

Zijn vorige voorstellingen "Rudy" en "Stanley" waren echte voltreffers. Top muziektheater ism met de KolonieMT & Bo Spaenc.

Peter De Graef, Winnaar van de Vlaamse Cultuurprijs, is door zijn inbreng in verschillende series (o.a. de 11de van de 11de) ondertussen ook een bekend gezicht geworden in heel Vlaanderen en Nederland.

Samen met Lottie  Hellingman en de de eigen  muzikale drive van de KolonieMT van Bo Spaenc maakt Peter de Graef van "Twee Zielen" weer een unieke voorstelling.

Twee Zielen | MUZIEKTHEATER DE KOLONIEMT & Peter De Graef

Twee zielen, drie levens, zes mensen: unieke vertelkracht in een web van zang en klank.

In drie verschillende tijdvakken ontmoeten ze elkaar. De man (Peter De Graef) en de vrouw (Lottie Hellingman) staan in elk deel in een andere verhouding tegenover elkaar. Telkens speelt er een ander aspect van ongelijkwaardigheid. Maar in elke scène worden de personages gedreven door universele, diepmenselijke vragen, worstelingen, verlangens. In de loop van de eeuwen is er veel veranderd, maar onze drijfveren niet. 

Ogenschijnlijk hebben de drie delen niets met elkaar te maken. Toch loopt er een gevoelsmatige lijn door het stuk. Daar is het DE KOLONIEMT en artist in residence Peter De Graef om te doen. Niet om de anekdote. Hoewel de toeschouwer zich tijdens de scènes onherroepelijk in de anekdote zal verliezen, zoals we ons allemaal verliezen in de beslommeringen van onze levens van elke dag.

In Twee Zielen krijgt de livemuziek een eigenzinnige rol. Zang en percussie voeren de boventoon. De originele muziekscore van Bo Spaenc is geïnspireerd op vocale muziek uit de verschillende periodes van de schriftuur. De thema’s van de drie delen versmelten tot een hedendaags klankbeeld en spelen op elkaar in, als een echo door de tijd. De zang spint een web rond de drie levens die uiteindelijk samensmelten. Daardoor zal de toeschouwer de verbondenheid begrijpen tussen de zes personages, die voortkomen uit telkens dezelfde twee zielen.

Twee Zielen maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen DE KOLONIEMT en grote theaterpersoonlijkheden. Behalve Peter De Graef gaan ook straffe vertellers zoals Vic De Wachter, Bruno Vanden Broecke, Tania Van der Sanden en Lucas Van den Eynde een bondgenootschap aan met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten.

 

De unieke vertelkracht van Peter De Graef en de geheel eigen muzikale drive van DE KOLONIEMT leverden de voorbije jaren al sterke producties op zoals Stanley, Begin en Rudy.

“Wat De Graef als auteur zo indringend maakt, is dat hij zijn publiek zo openlijk helpt omgaan met het onvatbare aan henzelf en het leven” – Jury van de Vlaamse Cultuurprijs voor toneelliteratuur

“Stanley is magnifiek en puur muziektheater” – Sofie Mulders, De Morgen

“Rudy legt op magistrale wijze de vinger op de rotte plek” – Evelyne Coussens, Theaterkrant.nl

“En zo is Rudy alweer een piekfijn gestructureerde vertelling die fluks balanceert tussen filosofie, maatschappijkritiek en onbezoedelde romantiek” – Els Van Steenberghe, Knack.

Spel, tekst & regie: Peter De Graef | Spel & zang: Lottie Hellingman | Compositie

 

NIEUWSFLASH 28 september 2017

DE KOLONIEMT in 300 bladzijden, 36 minuten en 4 seconden! 

'Spaenc & De Graef: 10 jaar muziektheater' te koop

Auteur, acteur en regisseur Peter De Graef en componist en multi-instrumentalist Bo Spaenc werkten voor het eerst samen voor de bekroonde muziektheatervoorstelling Zoals de dingen gaan. Daarna volgden Stanley, Begin en Rudy. Twee zielen, drie mensen, zes levens – première komende vrijdag – is de vijfde gezamenlijke productie in tien jaar tijd.

Ter gelegenheid van dat jubileum verscheen gisteren Bo Spaenc & Peter De Graef: tien jaar muziektheater. Deze publicatie (een boek + een cd) bundelt de vijf theaterteksten, een uitgekiende selectie muziek uit de voorstellingen en een interview met beide makers. "Een unieke uitgave, net omdat ze zowel de teksten als muziek van 5 voorstellingen bevat. Uitzonderlijk!"   

Het boek en de cd zijn voor 23 euro te koop na onze voorstellingen of online in onze webshop. (verzending binnen 2 werkdagen)


© 2018 - Ekerse Theaterzaal — Ontwerp en realisatie: Studio Hert