Bestel hier je kaarten

Prijs aan de kassa

€ 12,00

Prijs in voorverkoop

€12,00

×


Sarah Eisa en Lara Verbeeck

Tips & Tricks

Organisatie: Ekerse Theaterzaal
maandag 5 februari 2018 20.00
dinsdag 6 februari 2018 20.00

Wij durven ons publiek al eens een minder bekende voorstelling aanbieden waarvan we  overtuigd zijn dat iedereen onder de indruk zal zijn en aangenaam verrast onze theaterzaal verlaat.

Sarah Eisa gaat hier zeker voor zorgen!

Als jong meisje verliet Sarah haar geboorteland Palestina. Via Duitsland kwam ze in Vlaanderen terecht. Als nieuwe vlaamse vertelt ze door middel van audiovisuele prikkels, sympathie, humor en met veel acteertalent  haar boeiend verhaal.

Op de tonen van subtiele klanken van live gespeelde  harpmuziek , virtuoos gebracht door Lara Verbeeck, graaft Sarah in jeugdherinneringen en gaat te rade bij schrijvers en filosofen.

Een voorstelling die niemand onberoerd zal laten en waarin u zich ongetwijfeld thuis zal voelen.

Anouk Sturtewagen en  Lara Verbeeck

Tips and tricks

"Tips & Tricks" is een filosofische zoektocht naar een thuis, boordevol levenswijsheid en praktische tips. Kunnen welomlijnde wetten een kader scheppen waarbinnen totaal verschillende individuen zich thuis voelen? Zorgt een relatie voor geborgenheid of enkel voor nog meer zorgen? Wat heeft de Palestijnse grootmoeder aan levenservaring bij te dragen? En wat vindt een boeddhistische monnik uit China van dergelijke vragen? Kort door de bocht, militant melancholisch en met volle toewijding aan heldere regels, onderzoekt de Duits-Palestijnse Sarah Eisa wat „zich ergens thuis voelen“ vandaag betekent.

Op de subtiele klanken van live gespeelde harpmuziek graaft ze jeugdherinneringen op, gaat ze te rade bij schrijvers en filosofen, en zoekt ze houvast in duidelijke regels. Het resultaat van die zoektocht is een uitnodigende voorstelling, waarin u zich ongetwijfeld thuis zal voelen.

“‘Tips & Tricks hanteert het register van een TED-talk: sympathie, humor, audiovisuele prikkels en veel data. De prestatie van Eisa als actrice is indrukwekkend. Maar ook als schrijfster: de voorstelling geeft een boeiend verhalende vorm aan een combinatie van data, anekdotiek, filosofie en actualiteit. (…) Blanckaerts muzikale bijdrage aan de voorstelling maakt van Tips & Tricks bijna een gesproken opera, als het ware.’" Orlando Verde 

een coproductie van Muzi a Zeny en De Bijloke, in samenwerking met ARSENAAL/LAZARUS

met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en Kunstenwerkplaats Pianofabriek

Sarah Eisa: tekst & spel

Joris Blanckaert: muziek

Lara Verbeeck: harp

Machteld Timmermans: regie

Eric Engels: beeld

Esther Severi: dramaturgische ondersteuning

Bert Vermeulen: licht

Pieter Kinoli/Wouter Dupon: techniek


© 2018 - Ekerse Theaterzaal — Ontwerp en realisatie: Studio Hert