test - test

Johan Verminnen, Bert Candries, Leo Caerts, Marc De Boeck en Gert Meert / Tussen een glimlach en een traan

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

maandag 17 oktober 2016 20.00
dinsdag 18 oktober 2016 20.00

Wanneer Johan Verminnen een nieuwe show maakt , komt hij hiermee heel graag naar "zijn publiek" in Ekeren. Meestal krijgt u in Ekeren de avant -première. Dit maal loopt  de tournee al een tijdje en presenteren Johan en vrienden u een reeds goed ingespeeld programma.

Toen een buitenlandse journalist aan Toots Thielemans vroeg hoe hij zijn succes verklaarde binnen de jazzwereld en bij het grote publiek, antwoordde de legende: “Because everything I do is between a smile and a tear.”

Deze ontroerend eenvoudige uitspraak is de aanleiding voor Johan Verminnen om een gelijknamig programma op te zetten, gebaseerd op de vijftien liedjes van zijn nieuw album met dezelfde titel. De meeste songs zijn van zijn hand, maar hij kreeg ook de hulp van o.a. Jan Savenberg, Myrddin De Cauter,…

De nieuwe songs getuigen van een turbulent maar rijk leven. In mei 2016 wordt Johan Verminnen 65 jaar. Reeds meer dan vijfenveertig jaar doet hij de planken trillen en ontroert hij zijn trouw publiek. Met deze jubileumtour maakt hij de balans op van zijn artistiek parcours en dankt hij de mensen die in hem bleven geloven.

Hij kent de binnenwegen van dit land uit het hoofd, hij bezingt de mensen, hij bezingt hun leven. Tussen een glimlach en een traan is hij zijn weg altijd gegaan. Straks vieren wij dat samen op een warme avond in Ekeren. De lichten doven, de gitaren zijn gestemd! ‘Tussen een glimlach en een traan’ mengt volslagen nieuwe liedjes met oerklassiekers, al dan niet in een opgefrist jasje. 

Meer info

Warre Borgmans, Jokke Schreurs en Big Dave met special guest / Warre'ge, Warre'me dagen in de ETZ - Bl├Ęten met special guest

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

maandag 14 november 2016 20.00
dinsdag 15 november 2016 20.00
donderdag 17 november 2016 20.00
vrijdag 18 november 2016 20.00

foto Hugo Van Beveren

Uniek en speciaal voor de Ekerse Theaterzaal Een Warre'ge Warre'eme week in Ekeren !

Blèten door Warre Borgmans, Jokke Schreurs en Dave Reniers mèt dagelijks 1 special guest  

Warre Borgmans is een vaste en trouwe gast in de Ekerse Theaterzaal. Als Warre op de proppen komt met een nieuw programma, zijn we er als de kippen bij om hem in Ekeren uit te nodigen.

"Blèten" is het vervolg op "Schone woorden klinken zo". Drie kwetsbare mannen, knapen nog, mét of zonder baard of snor of klak, getekend door het leven, de één al wat meer dan de ander-, alledrie met haar op hun tanden en veel noten op hun zang.  

Warre Borgmans is een rasverteller die op eenzame hoogte, ver boven de doorsnee stand -up comediants, staat. Daar heeft hij ons met zijn vorige voorstellingen als "Schone woorden..." en "Eindelijk Hamlet" al van overtuigd.

Een acteur is een observator die pareltjes distilleert uit dagdagelijkse dingen. Warre  neemt de creatieve vrijheid en vindt de juiste woorden voor zijn verhalen. Als verteller kan niemand nog maar in zijn schaduw staan. Zonder spierballenengerol neemt hij het publiek op sleeptouw in een openhartig publiek gesprek. Geen vulgariteiten, zoals zo vaak te horen bij stand-up comedians.  

Enerzijds is er gitarist Jokke Schreurs waarmee hij honderden keren ‘Schone Woord..." speelde. Het duo is nu een trio geworden met mondharmonicaspeler Dave Reniers, die de rangen komt versterken. Reniers is bovendien een fantastische blueszanger.   

Een wervelende avond met literair-humoristisch-muzikale duo’s en triootjes. Verteller Warre  neemt op een virtuoze manier de hoofdmoot voor zijn rekening en de muzikanten zorgen voor een prima balans.

Het is luisteren naar  en genieten van verhalen, zang en muziek met een afsluiter van  formaat.... Maar dat moet u zelf komen ontdekken. ..

Meer info

Ode an die Freunde / A Fine Line

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

donderdag 24 november 2016 20.00

De Freunde maken zich op  voor hun nieuwe programma.

‘Het beste wat we hier ooit gezien hebben. Kom gauw terug naar Ekeren met Ode an die Freunde 2’ was een van de vele enthousiaste reacties op

de passage van de toen pas debuterende Freunde in ons theater.

 

We zijn er als de kippen bij om jullie een van de eerste voorstellingen van de tweede Freundeproductie aan te bieden.


Met A Fine Line jongleren de Freunde op het dunne koord van vriendschap en liefde.

Wat gebeurt er met een stel vrienden als vriendschap verliefdheid wordt?

Of liefde. Afgunst. Competitie.

 

Ook de grens tussen een klassiek recictal en een popconcert is voor de Freunde

a fine line. De Freunde serveren een klassiek concert dat alles behalve klassiek is.

Meer info

Koen Van Kaam, Jorgen Cassier / Al te luide eenzaamheid - Theater Zuidpool

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

maandag 12 december 2016 20.00
dinsdag 13 december 2016 20.00

We zijn steeds op zoek naar mooie verrassende voorstellingen voor ons Ekerse publiek. Wanneer we dan tegen  een pareltje van een voorstelling op lopen, kunnen we u  deze echt niet onthouden. De voorstelling werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2015 en bijzonder enthousiast onthaald. Het is een Monoloog van Koen van Kaam, met live-muziek van Jorgen Cassier.  

Enkele recensies :
 “… één van de meest indrukwekkende acteerprestaties die de afgelopen jaren te zien waren… Zoveel dosering, zoveel kwetsbaarheid, zoveel luciditeit en tegelijk ook zoveel diepgang in één rol: het werd zelden eerder vertoond.” 
“Intiem verteltheater over de existentiële eenzaamheid waarin we onszelf ingraven door als samenleving zo op megalomanie en meetbare prestaties te kicken.” **** Knack
“Zelden zag je Koen van Kaam zo kwetsbaar spelen: bonkig en met vuile vegen, tegelijk zo deemoedig met Hrabals verkleinwoordjes.” **** De Standaard
"Een stille, indringende monoloog... Het is het existentieel verzet van een man tegen de ontmenselijking in de vooruitgang, warm en ingeleefd vertolkt." **** Theaterkrant

                           met :Spel Koen van Kaam 
                                   Compositie & livemuziek: Jorgen Cassier
                                   Regie: Koen De Sutter
                                  Tekst: Bohumil Hrabal - Vertaling: Kees Mercks 
 

Meer info

Isolde Lasoen, Ben Van Camp, Ben Brunin,Ben Luk Vermeir / Isolde et les Bens

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

maandag 16 januari 2017 20.00
dinsdag 17 januari 2017 20.00

Daan is zo wat de muzikale top in Vlaanderen en ver daar buiten en geen enkel festival kan er om heen. En trouw naast hem als een ( noodzakelijke) rots in de branding zit Isolde Lasoen. Een opvallende, innemende verschijning.  Bij Daan is ze de drumster van dienst.

Maar dat Isolde nog heel wat meer in haar mars heeft bewijst ze ondermeer met haar groep "Isolde et les Bens". Een groep van, en mét Isolde Lasoen, waarmee ze naast een aantal eigen songs, ook een eigenzinnige keuze van covers brengt uit de Franse sixtiespop-chanson, afgewisseld met enkele Engelstalige pareltjes van vroeger en nu. Nostalgie en charme. 

Meer info

Chris Lomme, Sophie Derijcke en Marlies Bosmans / Het kraken van de maan

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

maandag 6 februari 2017 20.00
dinsdag 7 februari 2017 20.00

We herinneren ons nog levendig de prachtige voorstelling " Achter de wolken" met Chris Lomme en Jo De Meyere in onze zaal. Het stuk is nu met heel veel succes bezig aan een filmcarrière.

Schrijver, regisseur Michael De Cock schreef en regisseerde in dezelfde stijl een nieuw stuk, "Het kraken van de maan", ditmaal voor drie vrouwen, met opnieuw Chris Lomme in een belangrijke rol. Een voorstelling die zeker niet mag ontbreken in de Ekerse Theaterzaal.

Drie vrouwen. Een jonge vrouw neemt afscheid van haar vriend en spuwt een laatste keer haar gal.

Een tweede vrouw, onvruchtbaar, onderneemt wanhopige pogingen om een kind te krijgen. Een derde vrouw, in de herfst van haar leven, grijpt haar laatste kans op de liefde. Drie momenten uit het leven van een vrouw. Drie vrouwen in een leven.

Voor Het kraken van de maan gaat Michael De Cock aan de slag met een aantal oerthema’s: liefde, vruchtbaarheid, bedrog en wraak. Thema’s die van oudsher gestalte krijgen in vrouwenfiguren, o.a. in de Griekse mythologie en de Bijbel. Met eeuwenoude grote verhalen in het achterhoofd schetst De Cock drie hedendaagse vrouwen op een kantelpunt.

De pers over Het kraken van de maan:

'De acteerprestaties van de drie dames begeesteren, trekken de toeschouwer binnen in het geleden leed en in het bewustzijn van deze drie ongelukkige vrouwenzielen. (...) Een absolute must see!'

          met:

          tekst en regie: Michael De Cock

          spel: Chris Lomme , Sophie Derijcke en Marlies Bosmans

          muziek: Rudi Genbrugge

Meer info

Raymond Van het Groenewoud solo / Kreten en gefluister

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

donderdag 16 februari 2017 20.00

foto Jeannot Kerfs

Als je 65 bent geworden moet het kunnen, en op vraag van velen, velen, velen :  kijk mama zonder handen.

Raymond alleen op het podium met een piano, een gitaar, zijn liedjes en zijn muziek.

De tournee is al een tijdje onderweg en alle voorstellingen in alle zalen groot  en klein zijn in een oogwenk uitverkocht...

Raymond wilde absoluut de Ekerse Theaterzaal aandoen op deze tournee. Eén voorstelling slechts.... het wordt dringen....

Meer info

Joke Emmers, Daan Van Bendegem en de Matig Wonder Band / I used to love to look at the ocean

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

maandag 6 maart 2017 20.00
dinsdag 7 maart 2017 20.00

foto: Jos Kuklewski

I used to love to look at the ocean - But now I don’t care if I ever see it again 

Naar het verhaal van "They shoot horses, don't they"

75 jaar geleden, de grote recessie in Amerika. heel veel armoede en heel wat mensen kunnen de eindjes amper aan mekaar knopen. Alle middelen zijn goed om toch wat inkomsten te hebben. De meer bemiddelden zagen hier mogelijkheden om deze mensen te "gebruiken" voor hun eigen amusement. Ze organiseerden de zo bekende "dansmarathons".De dansmarathons die gehouden werden tijdens de grote depressie in Amerika, gingen niet zozeer om de danskwaliteiten van de deelnemers, maar voornamelijk over hun uithoudingsvermogen. Ze dansten dag en nacht. Om de twee uur kregen ze 10 minuten pauze, om daarna weer zonder slaap en met beblaarde, bebloede voeten verder te gaan. Soms duurden deze wedstrijden wel drie maanden lang. De deelnemers waren arm, de toeschouwers rijk.

En nu, 75 jaar later, willen Daan van Bendegem en Joke Emmers dezelfde strijd aangaan in een avondvullende voorstelling om te kijken of zij ook het uiterste van hun lichaam kunnen eisen. Zullen de blaren op hun voeten hen tegenhouden of gaan ze moedwillig door?

Een  muzikale, fysieke, zwartgallige en komische voorstelling. Het publiek wordt meegezogen in een aangrijpende, prachtige voorstelling. Jullie zijn niet enkel theaterpubliek, maar ook de toeschouwers bij de authentieke dansmarathon. De danskoppels doen een beroep op jullie steun..... Kleine tip: zorg dat je wat kleingeld op zak hebt.....

De prachtig acterende Joke Emmers is voor ons ondertussen geen onbekende meer.

In de serie "De Elfde van de Elfde"  schitterde ze als de jonge boerendochter Betty. Dit jaar is ze ook nog te zien in de nieuwe series "Beau Séjour" en "Call boys".

Een nieuw aanstormend talent in onze theaterzaal.

Samen met haar Nederlandse tegenspeler Daan van Bendegem en muziekgroep Matig Wonder maken ze er een aangrijpende en onvergetelijke voorstelling van.

Een aanrader!

Meer info

Michael Van Peel / Van Peel tot evenaar

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

maandag 24 april 2017 20.00
dinsdag 25 april 2017 20.00

We kennen Michael Van Peel ondertussen allemaal van zijn eindejaarsconference

"Michael Van  Peel overleeft".  Michael was al enkele keren in de Ekerse Thearterzaal te gast met een try out van deze conference. 

Na de slopende eindejaarsconferences moet het hoofd leeg gemaakt worden en moeten er nieuwe ideeën en inzichten komen. Hiervoor kent Michael maar één middel:

in het tussenseizoen helemaal op z'n eentje met z'n Vespa naar het andere eind van de wereld....

Meer info

eTg / Peloton

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

maandag 8 mei 2017 20.00

Het amateurgezelschap  ‘eTg’  is al jaren het vaste huisgezelschap van de Ekerse Theaterzaal, oorspronkelijk gegroeid uit de werking van en met leerlingen, ex-leerlingen, leerkrachten, ex-leerkrachten en vrienden van Moretus Ekeren.

 

 Al fietsend leggen vijf vrienden hun hart bloot, over ware liefde, seks, onvermijdbare ouders en scheve schaatsen.

Penetraties, frustraties en situaties die hen hebben gemaakt tot wie ze nu zijn.

Maar waarom is het leven zo’n strijd als we toch allemaal geboren winnaars zijn?

 

Peloton is de tweede zelf geschreven voorstelling van Tinne Plateau, het alter ego van Tim van der Linden en Katarina Martynowski, gebracht door het eTg. Deze combinatie staat garant voor herkenbaar en fris theater. Er wordt geschreven uit ervaring en uit anti-ervaring (het nieuwe verzamelwoord voor alleswateenmenslievernietzouwillenmeemaken) en gespeeld op natuurlijke wijze, zonder boe, bah of tralala. 

 

Peloton is geselecteerd voor ZIRKUS ZINDERT van Fameus in het kader van Liefhebber kunstenfestival!

 

Tekst en regie:Tinne Plateau

Spelers: Katarina Martynowski, Karen van der Linden, Tom Thijs, Nele Van Overloop, Tim van der Linden

Meer info


© 2016 - Ekerse Theaterzaal — Ontwerp en realisatie: Studio Hert