37c58de8a5d53ba89a00f684a1655e8b

Koen Van Kaam, Jorgen Cassier / Al te luide eenzaamheid - Theater Zuidpool

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

maandag 12 december 2016 20.00
dinsdag 13 december 2016 20.00

We zijn steeds op zoek naar mooie verrassende voorstellingen voor ons Ekerse publiek. Wanneer we dan tegen  een pareltje van een voorstelling op lopen, kunnen we u  deze echt niet onthouden. De voorstelling werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2015 en bijzonder enthousiast onthaald. Het is een Monoloog van Koen van Kaam, met live-muziek van Jorgen Cassier.  

Enkele recensies :
 “… één van de meest indrukwekkende acteerprestaties die de afgelopen jaren te zien waren… Zoveel dosering, zoveel kwetsbaarheid, zoveel luciditeit en tegelijk ook zoveel diepgang in één rol: het werd zelden eerder vertoond.” 
“Intiem verteltheater over de existentiële eenzaamheid waarin we onszelf ingraven door als samenleving zo op megalomanie en meetbare prestaties te kicken.” **** Knack
“Zelden zag je Koen van Kaam zo kwetsbaar spelen: bonkig en met vuile vegen, tegelijk zo deemoedig met Hrabals verkleinwoordjes.” **** De Standaard
"Een stille, indringende monoloog... Het is het existentieel verzet van een man tegen de ontmenselijking in de vooruitgang, warm en ingeleefd vertolkt." **** Theaterkrant

                           met :Spel Koen van Kaam 
                                   Compositie & livemuziek: Jorgen Cassier
                                   Regie: Koen De Sutter
                                  Tekst: Bohumil Hrabal - Vertaling: Kees Mercks 
 

Meer info

Isolde Lasoen, Ben Van Camp, Ben Brunin,Ben Luk Vermeir / Isolde et les Bens

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

maandag 16 januari 2017 20.00
dinsdag 17 januari 2017 20.00

Daan is zo wat de muzikale top in Vlaanderen en ver daar buiten en geen enkel festival kan er om heen. En trouw naast hem als een ( noodzakelijke) rots in de branding zit Isolde Lasoen. Een opvallende, innemende verschijning.  Bij Daan is ze de drumster van dienst.

Maar dat Isolde nog heel wat meer in haar mars heeft bewijst ze ondermeer met haar groep "Isolde et les Bens". Een groep van, en mét Isolde Lasoen, waarmee ze naast een aantal eigen songs, ook een eigenzinnige keuze van covers brengt uit de Franse sixtiespop-chanson, afgewisseld met enkele Engelstalige pareltjes van vroeger en nu. Nostalgie en charme. 

Meer info

Chris Lomme, Sophie Derijcke en Marlies Bosmans / Het kraken van de maan

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

maandag 6 februari 2017 20.00
dinsdag 7 februari 2017 20.00

We herinneren ons nog levendig de prachtige voorstelling " Achter de wolken" met Chris Lomme en Jo De Meyere in onze zaal. Het stuk is nu met heel veel succes bezig aan een filmcarrière.

Schrijver, regisseur Michael De Cock schreef en regisseerde in dezelfde stijl een nieuw stuk, "Het kraken van de maan", ditmaal voor drie vrouwen, met opnieuw Chris Lomme in een belangrijke rol. Een voorstelling die zeker niet mag ontbreken in de Ekerse Theaterzaal.

Drie vrouwen. Een jonge vrouw neemt afscheid van haar vriend en spuwt een laatste keer haar gal.

Een tweede vrouw, onvruchtbaar, onderneemt wanhopige pogingen om een kind te krijgen. Een derde vrouw, in de herfst van haar leven, grijpt haar laatste kans op de liefde. Drie momenten uit het leven van een vrouw. Drie vrouwen in een leven.

Voor Het kraken van de maan gaat Michael De Cock aan de slag met een aantal oerthema’s: liefde, vruchtbaarheid, bedrog en wraak. Thema’s die van oudsher gestalte krijgen in vrouwenfiguren, o.a. in de Griekse mythologie en de Bijbel. Met eeuwenoude grote verhalen in het achterhoofd schetst De Cock drie hedendaagse vrouwen op een kantelpunt.

De pers over Het kraken van de maan:

'De acteerprestaties van de drie dames begeesteren, trekken de toeschouwer binnen in het geleden leed en in het bewustzijn van deze drie ongelukkige vrouwenzielen. (...) Een absolute must see!'

          met:

          tekst en regie: Michael De Cock

          spel: Chris Lomme , Sophie Derijcke en Marlies Bosmans

          muziek: Rudi Genbrugge

Meer info

Raymond Van het Groenewoud solo / Kreten en gefluister

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

donderdag 16 februari 2017 20.00

foto Jeannot Kerfs

Als je 65 bent geworden moet het kunnen, en op vraag van velen, velen, velen :  kijk mama zonder handen.

Raymond alleen op het podium met een piano, een gitaar, zijn liedjes en zijn muziek.

De tournee is al een tijdje onderweg en alle voorstellingen in alle zalen groot  en klein zijn in een oogwenk uitverkocht...

Raymond wilde absoluut de Ekerse Theaterzaal aandoen op deze tournee. Eén voorstelling slechts.... het wordt dringen....

Meer info

Joke Emmers, Daan Van Bendegem en de Matig Wonder Band / I used to love to look at the ocean

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

maandag 6 maart 2017 20.00
dinsdag 7 maart 2017 20.00

foto: Jos Kuklewski

I used to love to look at the ocean - But now I don’t care if I ever see it again 

Naar het verhaal van "They shoot horses, don't they"

75 jaar geleden, de grote recessie in Amerika. heel veel armoede en heel wat mensen kunnen de eindjes amper aan mekaar knopen. Alle middelen zijn goed om toch wat inkomsten te hebben. De meer bemiddelden zagen hier mogelijkheden om deze mensen te "gebruiken" voor hun eigen amusement. Ze organiseerden de zo bekende "dansmarathons".De dansmarathons die gehouden werden tijdens de grote depressie in Amerika, gingen niet zozeer om de danskwaliteiten van de deelnemers, maar voornamelijk over hun uithoudingsvermogen. Ze dansten dag en nacht. Om de twee uur kregen ze 10 minuten pauze, om daarna weer zonder slaap en met beblaarde, bebloede voeten verder te gaan. Soms duurden deze wedstrijden wel drie maanden lang. De deelnemers waren arm, de toeschouwers rijk.

En nu, 75 jaar later, willen Daan van Bendegem en Joke Emmers dezelfde strijd aangaan in een avondvullende voorstelling om te kijken of zij ook het uiterste van hun lichaam kunnen eisen. Zullen de blaren op hun voeten hen tegenhouden of gaan ze moedwillig door?

Een  muzikale, fysieke, zwartgallige en komische voorstelling. Het publiek wordt meegezogen in een aangrijpende, prachtige voorstelling. Jullie zijn niet enkel theaterpubliek, maar ook de toeschouwers bij de authentieke dansmarathon. De danskoppels doen een beroep op jullie steun..... Kleine tip: zorg dat je wat kleingeld op zak hebt.....

De prachtig acterende Joke Emmers is voor ons ondertussen geen onbekende meer.

In de serie "De Elfde van de Elfde"  schitterde ze als de jonge boerendochter Betty. Dit jaar is ze ook nog te zien in de nieuwe series "Beau Séjour" en "Call boys".

Een nieuw aanstormend talent in onze theaterzaal.

Samen met haar Nederlandse tegenspeler Daan van Bendegem en muziekgroep Matig Wonder maken ze er een aangrijpende en onvergetelijke voorstelling van.

Een aanrader!

Meer info

Michael Van Peel / Van Peel tot evenaar

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

maandag 24 april 2017 20.00
dinsdag 25 april 2017 20.00

We kennen Michael Van Peel ondertussen allemaal van zijn eindejaarsconference

"Michael Van  Peel overleeft".  Michael was al enkele keren in de Ekerse Thearterzaal te gast met een try out van deze conference. 

Na de slopende eindejaarsconferences moet het hoofd leeg gemaakt worden en moeten er nieuwe ideeën en inzichten komen. Hiervoor kent Michael maar één middel:

in het tussenseizoen helemaal op z'n eentje met z'n Vespa naar het andere eind van de wereld....

Meer info

eTg / Peloton

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

maandag 8 mei 2017 20.00

Het amateurgezelschap  ‘eTg’  is al jaren het vaste huisgezelschap van de Ekerse Theaterzaal, oorspronkelijk gegroeid uit de werking van en met leerlingen, ex-leerlingen, leerkrachten, ex-leerkrachten en vrienden van Moretus Ekeren.

 

 Al fietsend leggen vijf vrienden hun hart bloot, over ware liefde, seks, onvermijdbare ouders en scheve schaatsen.

Penetraties, frustraties en situaties die hen hebben gemaakt tot wie ze nu zijn.

Maar waarom is het leven zo’n strijd als we toch allemaal geboren winnaars zijn?

 

Peloton is de tweede zelf geschreven voorstelling van Tinne Plateau, het alter ego van Tim van der Linden en Katarina Martynowski, gebracht door het eTg. Deze combinatie staat garant voor herkenbaar en fris theater. Er wordt geschreven uit ervaring en uit anti-ervaring (het nieuwe verzamelwoord voor alleswateenmenslievernietzouwillenmeemaken) en gespeeld op natuurlijke wijze, zonder boe, bah of tralala. 

 

Peloton is geselecteerd voor ZIRKUS ZINDERT van Fameus in het kader van Liefhebber kunstenfestival!

 

Tekst en regie:Tinne Plateau

Spelers: Katarina Martynowski, Karen van der Linden, Tom Thijs, Nele Van Overloop, Tim van der Linden

Meer info


© 2016 - Ekerse Theaterzaal — Ontwerp en realisatie: Studio Hert