Bestel hier je kaarten

Prijs aan de kassa

€ 21,00

Prijs in voorverkoop

€21,00

×


Isolde Lasoen en muzikanten

Cartes Postales

Organisatie: Ekerse Theaterzaal
maandag 15 oktober 2018 20.00
dinsdag 16 oktober 2018 20.00

fotograaf Piet Stellamans

Isolde was twee seizoenen geleden bij ons te gast met haar eerste solovoorstelling "Isolde et les Bens". Ondertussen maakte ze een eigen plaat  "Cartes Postales" , die zeer goed werd onthaald en gevolgd werd door een nieuwe gelijknamige  tournee , uiteraard opnieuw bijgestaan door Les Bens!

Daan is zo wat de muzikale top in Vlaanderen en ver daar buiten en geen enkel festival kan er om heen . En trouw naast hem als een ( noodzakelijke) rots in de branding zit Isolde Lasoen. Een opvallende, innemende verschijning. Bij Daan is ze de drumster van dienst.

Maar dat Isolde nog heel wat meer in haar mars heeft bewees ze ondermeer met haar groep "Isolde et les Bens". Een groep van, en mét Isolde Lasoen, waarmee ze naast een aantal eigen songs, ook een eigenzinnige keuze van covers bracht uit de Franse sixtiespop-chanson, afgewisseld met enkele Engelstalige pareltjes van vroeger en nu.Nostalgie en charme. Uit dit experiment werd een eerste plaat geboren.

Cartes Postales is een rijke plaat vol prachtige melodieën, een breed klank en kleuren palet. Ontwapenend en eerlijk. Dit werd de kapstop van een nieuwe tournee.

Verwacht u aan een  ongedwongen , gezellige, en informele sfeer, waarbij u kan genieten van een prachtige muzikale avond .

We zijn zeer blij om Isolde opnieuw te mogen ontvangen in onze theaterzaal.

Met:

Isolde Lasoen - lead vocal, drums & percussion

Ben Brunin - contrabas

Ben Luk Vermeir -piano & backing vocal

Ben Van Camp - guitar & backing vocal

Cartes Postales

 

Een rijke plaat, vol prachtige melodieëen, schitterende orchestraties, een breed klanken- en kleurenpalet en een flinke dosis melancholie én lef. Dat is de debuutplaat die allroundmuzikante Isolde heeft gemaakt. Ontwapenend en eerlijk. Met vakmanschap en grote muzikaliteit, dankzij iedereen die eraan meewerkte.

We kennen Isolde als trouwe drumster en muzikante bij DAAN en tal van andere projecten. Na jarenlang side woman te zijn, kreeg Isolde meer en meer zin om zelf een band samen te stellen, te gaan zingen en muziek te schrijven.

Ze startte ongeveer 4 jaar geleden haar soloproject Isolde et Les Bens, waarmee ze oorspronkelijk nostalgische Franse en eigenzinnige Engelse covers bracht. Er volgde al snel een EP met 5 eigen songs (L'Inconnu – Isolde Et Les Bens, 2014, Coucou Records). Isolde speelde met haar fantastische muzikanten overal te lande en bouwde zo een sterke live reputatie op.

We zijn nu enkele jaren verder en tussen haar muzikale avonturen door componeerde en realiseerde Isolde haar langverwachte full album.

In juni 2017 mochten we kennis maken met “Les Belles”, een eerste single waarin we reeds Isoldes zoetgevooisde stem en liefde voor rijke orkestratie horen. Het album  “Cartes Postales” verschijnt op 20 oktober 2017.

Als componist en auteur, zangeres, drummer, vibrafoniste en bezieler van het hele project bewijst Isolde dat ze een onafhankelijke vrouw is met zin voor initiatief, iemand die haar dromen najaagt. Ze liet zich daarbij omringen door haar fantastische 'Bennen' en producer Jeroen Swinnen.

“Cartes Postales” komt uit op haar eigen label Coucou Records.

Het is een zeer diverse plaat geworden met heel mooie songs die vaak poppy en filmisch zijn. Met verleidelijke stemmen en heerlijke backing vocals, met knappe Franse én Engelse lyrics, indrukwekkende arrangementen en met enkele instrumentale parels. Kortom, met alle ingrediënten waar Isolde zélf zo van houdt in de muziek die haar al levenslang inspireert en roert, zoals iconische en obscure soundtracks, franse yéyé, '60s en 70s psychedelica, orchestrale pop of bombastische symfonische muziek.

 

De titel “Cartes Postales” verwijst enerzijds naar een muzikaal en thematisch sleutelnummer uit de plaat, maar vooral naar het symbolische aspect aan het versturen van een postkaart. Een kaartje sturen is een manier om te delen wat je meemaakt, om je sentiment uit te drukken en om mensen blij te maken, een hart onder de riem te steken of gewoon om de liefde te vieren. Zo voelt Isolde het ook aan met de songs op haar plaat, die dan ook zeer persoonlijk is geworden. De nummers gaan over verschillende gevoelens, plaatsen, mensen en belevingen die ze koestert en graag wil delen.

Live speelt Lasoen nog steeds met haar vertrouwde ‘Bens’ aan de instrumenten, al heet haar soloproject voortaan gewoon Isolde.


© 2019 - Ekerse Theaterzaal — Ontwerp en realisatie: Studio Hert