Archief

⟨ Eerste  < 2 3 4 5 > 

Isolde Lasoen, Ben Van Camp, Ben Brunin,Ben Luk Vermeir / Isolde et les Bens

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

Daan is zo wat de muzikale top in Vlaanderen en ver daar buiten en geen enkel festival kan er om heen. En trouw naast hem als een ( noodzakelijke) rots in de branding zit Isolde Lasoen. Een opvallende, innemende verschijning.  Bij Daan is ze de drumster van dienst.

Maar dat Isolde nog heel wat meer in haar mars heeft bewijst ze ondermeer met haar groep "Isolde et les Bens". Een groep van, en mét Isolde Lasoen, waarmee ze naast een aantal eigen songs, ook een eigenzinnige keuze van covers brengt uit de Franse sixtiespop-chanson, afgewisseld met enkele Engelstalige pareltjes van vroeger en nu. Nostalgie en charme. 

Meer info

Koen Van Kaam, Jorgen Cassier / Al te luide eenzaamheid - Theater Zuidpool

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

We zijn steeds op zoek naar mooie verrassende voorstellingen voor ons Ekerse publiek. Wanneer we dan tegen  een pareltje van een voorstelling op lopen, kunnen we u  deze echt niet onthouden. De voorstelling werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2015 en bijzonder enthousiast onthaald. Het is een Monoloog van Koen van Kaam, met live-muziek van Jorgen Cassier.  

Enkele recensies :
 “… één van de meest indrukwekkende acteerprestaties die de afgelopen jaren te zien waren… Zoveel dosering, zoveel kwetsbaarheid, zoveel luciditeit en tegelijk ook zoveel diepgang in één rol: het werd zelden eerder vertoond.” 
“Intiem verteltheater over de existentiële eenzaamheid waarin we onszelf ingraven door als samenleving zo op megalomanie en meetbare prestaties te kicken.” **** Knack
“Zelden zag je Koen van Kaam zo kwetsbaar spelen: bonkig en met vuile vegen, tegelijk zo deemoedig met Hrabals verkleinwoordjes.” **** De Standaard
"Een stille, indringende monoloog... Het is het existentieel verzet van een man tegen de ontmenselijking in de vooruitgang, warm en ingeleefd vertolkt." **** Theaterkrant

                           met :Spel Koen van Kaam 
                                   Compositie & livemuziek: Jorgen Cassier
                                   Regie: Koen De Sutter
                                  Tekst: Bohumil Hrabal - Vertaling: Kees Mercks 
 

Meer info

Ode an die Freunde / A Fine Line

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

De Freunde maken zich op  voor hun nieuwe programma.

‘Het beste wat we hier ooit gezien hebben. Kom gauw terug naar Ekeren met Ode an die Freunde 2’ was een van de vele enthousiaste reacties op

de passage van de toen pas debuterende Freunde in ons theater.

 

We zijn er als de kippen bij om jullie een van de eerste voorstellingen van de tweede Freundeproductie aan te bieden.


Met A Fine Line jongleren de Freunde op het dunne koord van vriendschap en liefde.

Wat gebeurt er met een stel vrienden als vriendschap verliefdheid wordt?

Of liefde. Afgunst. Competitie.

 

Ook de grens tussen een klassiek recictal en een popconcert is voor de Freunde

a fine line. De Freunde serveren een klassiek concert dat alles behalve klassiek is.

Meer info

Warre Borgmans, Jokke Schreurs en Big Dave met special guest / Warre'ge, Warre'me dagen in de ETZ - Blèten met Barbara Dex, Stef Kamil Carlens, Bart Peeters, Helmut Lotti of Slongs Dievanongs

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

foto Hugo Van Beveren

Uniek en speciaal voor de Ekerse Theaterzaal Een Warre'ge Warre'eme week in Ekeren ! 

"Blèten" door Warre Borgmans, Jokke Schreurs en Dave Reniers ontvangt ieder avond een "Special Guest" waaronder niet minder dan

Helmut Lotti, Bart Peeters, Barbara Dex, Stef Kamil Carlens en Slongs Dievanongs.

Wie wanneer komt is een goed bewaard geheim....

Warre Borgmans is een vaste en trouwe gast in de Ekerse Theaterzaal. Als Warre op de proppen komt met een nieuw programma, zijn we er als de kippen bij om hem in Ekeren uit te nodigen.

"Blèten" is het vervolg op "Schone woorden klinken zo". Drie kwetsbare mannen, knapen nog, mét of zonder baard of snor of klak, getekend door het leven, de één al wat meer dan de ander-, alledrie met haar op hun tanden en veel noten op hun zang.  

Warre Borgmans is een rasverteller die op eenzame hoogte, ver boven de doorsnee stand -up comediants, staat. Daar heeft hij ons met zijn vorige voorstellingen als "Schone woorden..." en "Eindelijk Hamlet" al van overtuigd.

Een acteur is een observator die pareltjes distilleert uit dagdagelijkse dingen. Warre  neemt de creatieve vrijheid en vindt de juiste woorden voor zijn verhalen. Als verteller kan niemand nog maar in zijn schaduw staan. Zonder spierballenengerol neemt hij het publiek op sleeptouw in een openhartig publiek gesprek. Geen vulgariteiten, zoals zo vaak te horen bij stand-up comedians.  

Enerzijds is er gitarist Jokke Schreurs waarmee hij honderden keren ‘Schone Woord..." speelde. Het duo is nu een trio geworden met mondharmonicaspeler Dave Reniers, die de rangen komt versterken. Reniers is bovendien een fantastische blueszanger.   

Een wervelende avond met literair-humoristisch-muzikale duo’s en triootjes. Verteller Warre  neemt op een virtuoze manier de hoofdmoot voor zijn rekening en de muzikanten zorgen voor een prima balans.

Het is luisteren naar  en genieten van verhalen, zang en muziek met een afsluiter van  formaat.... Maar dat moet u zelf komen ontdekken. ..

Meer info

Johan Verminnen, Bert Candries, Leo Caerts, Marc De Boeck en Gert Meert / Tussen een glimlach en een traan

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

Wanneer Johan Verminnen een nieuwe show maakt , komt hij hiermee heel graag naar "zijn publiek" in Ekeren. Meestal krijgt u in Ekeren de avant -première. Dit maal loopt  de tournee al een tijdje en presenteren Johan en vrienden u een reeds goed ingespeeld programma.

Toen een buitenlandse journalist aan Toots Thielemans vroeg hoe hij zijn succes verklaarde binnen de jazzwereld en bij het grote publiek, antwoordde de legende: “Because everything I do is between a smile and a tear.”

Deze ontroerend eenvoudige uitspraak is de aanleiding voor Johan Verminnen om een gelijknamig programma op te zetten, gebaseerd op de vijftien liedjes van zijn nieuw album met dezelfde titel. De meeste songs zijn van zijn hand, maar hij kreeg ook de hulp van o.a. Jan Savenberg, Myrddin De Cauter,…

De nieuwe songs getuigen van een turbulent maar rijk leven. In mei 2016 wordt Johan Verminnen 65 jaar. Reeds meer dan vijfenveertig jaar doet hij de planken trillen en ontroert hij zijn trouw publiek. Met deze jubileumtour maakt hij de balans op van zijn artistiek parcours en dankt hij de mensen die in hem bleven geloven.

Hij kent de binnenwegen van dit land uit het hoofd, hij bezingt de mensen, hij bezingt hun leven. Tussen een glimlach en een traan is hij zijn weg altijd gegaan. Straks vieren wij dat samen op een warme avond in Ekeren. De lichten doven, de gitaren zijn gestemd! ‘Tussen een glimlach en een traan’ mengt volslagen nieuwe liedjes met oerklassiekers, al dan niet in een opgefrist jasje. 

Meer info

Buurman / In de naam van de vader, de zoon en de kleinzoon

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

Buurman heeft als Vlaamse groep zijn vooraanstaande  plaats in onze Vlaamse song/rockscène meer dan verdiend.

Met hun nieuwe programma zijn zij hoofdgast op Nekka 2015 en nu in de Ekerse Theaterzaal.

Meer info

Filip Jordens / Hommage à Brel

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

Al enige tijd toert Filip Jordens met het programma “Hommage à Brel" langs zalen in binnen en buitenland.

Filip zorgt er voor dat alle Brel fans op het puntje van hun stoel zitten tijdens zijn fenomenale Brel-hommage.

Meer info

't Ongerijmde / Ernst

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

’t Ongerijmde was al regelmatig in Ekeren te gast.

Ze gaan steeds de uitdaging aan om klassiekers te herwerken tot dynamische hedendaagse en toegankelijke producties, nu met “ERNST” van Oscar Wilde.

Meer info

Finches / De 3 zusjes Vinken

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

Vlaanderen maakte kennis met de 3 Ekerse zusjes Vinken tijdens de eerste editie van “The Voice van Vlaanderen”.

Het einde van deze eerste editie betekende gelukkig niet het einde van de zangcarrière van de zusjes.

Meer info

Intgeniep / Jeukt

Organisatie: Ekerse Theaterzaal

Met hun eerste voorstelling "Zigzelf" werden ze finalist van het Leidse Cabaret Festival.

Dit is het  meest gerenommeerde festival in dit genre waar ook de loopbaan van Kommil Foo en Wim Helsen van start ging.

Meer info

⟨ Eerste  < 2 3 4 5 > 

© 2019 - Ekerse Theaterzaal — Ontwerp en realisatie: Studio Hert