De Woordenaar – Bruno Vanden Broecke & De kolonie mt

Tickets kopen

Acteurs
Bruno Vanden Broecke; Bo Spaenc, Pol Vanfleteren, Johan Vandendriessche & Dante Verspaendonck of Amber Meert

Fotograaf
Pat Verbruggen

De voorstelling

Een man komt op. Als de zon. Hij is al opgewarmd. Hij straalt. Hij lacht naar de mensen. Hij lacht naar de instrumenten om zich heen. Hij aait een orgeltje. Hij schraapt zijn keel.

"Mensenlief! Goeienavond! Deze avond is een mooie avond. Bijzonder en wonderlijk. Want vanavond breng ik u thuis! Wat de wetten niet kunnen regelen, regelen we hier.

Wat te alledaags is voor mij en voor u, doorbreken we nu. Met, hoe anders, een verhaal over liefde en verlies. Over de mens dus. Dat vol gevochten wezen, dat leeggeliefde dier.

Dat zoekertje in de gazet van het bestaan. Morgen draaien we er de patattenschillen in. Ik begin."

De man doet zijn mond open. Er komt muziek uit.

De Woordenaar wordt een explosief theaterconcert waarin Bruno Vanden Broecke een man is met een missie. Een lichtend voorbeeld om te volgen. Wat hij te bieden heeft is niets minder dan een handleiding voor ons leven.

Omsingeld door 3 topmuzikanten en een 30-tal instrumenten duikt hij onder in het leven van alledag, in uw leven, zoals het is of zoals u dacht dat het was.

De Woordenaar wordt een daverende combinatie tussen swingende woorden en sprekende muziek. Bo Spaenc zet het muzikale hekkenwerk uit met ruimte voor improvisatie. Elke voorstelling is De Woordenaar een nieuw, uniek muziektheaterfeest.

Tekst, Spel & Concept: Bruno Vanden Broecke

Compositie & Concept: Bo Spaenc

Livemuziek: Bo Spaenc, Pol Vanfleteren, Johan Vandendriessche & Dante Verspaendonck of Amber Meert