In Topvorm – Warre Borgmans & de Kolonie MT

Tickets kopen

Acteurs
Warre Borgmans, Bo Spaenc, Gwen Cresens

Fotograaf
Jan Marchand

De voorstelling

Alle voorstellingen starten om 20:00 u.

Deze drie Casanova’s zullen u tot in uw diepste vezels raken!

Niemand wordt gespaard! Allerminst deze charmante Drievuldigheid; potsenmaker Warre en klanktovenaars Bo en Gwen. Drie atleten in de fleur van hun leven waarvan de houdbaarheidsdatum nog lang niet overschreden is. Ondanks een pijntje hier, een zalfje daar en wat stram ongemak bij het ontwaken.

Deze drie Casanova’s confronteren u met hun blote ziel, hun naakte innerlijk, hun lillend bloedend vlees. Hoogstaande verscheurende poëzie, anekdotiek uit de goorste goot en naar adem snakkende melodieën zullen u tot in uw diepste vezels raken.

Aanschouw dit Olympische triumviraat dat u tegemoet treedt zonder kunstmatige gezichtscosmetica of anderszins verdoezelende correcties. Enkel hun rauwe oprechte blik en dito gehavende lijven zullen u verleiden en ontroeren.

Bo Spaenc maakte met Muziektheater De Kolonie de afgelopen jaren fel gesmaakte voorstellingen samen met straffe vertellers als Peter De Graef, Tania Van der Sanden, Vic De Wachter en Bruno Vanden Broecke, telkens omringd door knallende en originele livemuziek.

Nu is het aan de immer energieke Warre Borgmans die zich in het zweet werkt. Live aangevuurd door de muzikale fusees van Bo Spaenc en Gwen Cresens. Deze knalvoorstelling is de opvolger van 'Mevrouw Bob', 'DeWattman', '2 Zielen' en 'De Woordenaar'.

Over de vorige voorstelling schreef De Standaard (****) het volgende: "De Woordenaar is een combinatie waar geen speld tussen de krijgen valt. De timing verraadt vakmanschap, het evenwicht tussen ­solo en samenklank een teamprestatie van een hogere orde. Vanden Broeckes trouwpartij mag dan in mineur eindigen, zijn huwelijk met Muziektheater De Kolonie is er eentje dat toeters en bellen verdient."

In Topform is een voorstelling waarin je als theaterliefhebber kan thuiskomen. De gastheer draagt het hart op de tong, de muzikanten dragen de gastheer op hun melodieën doorheen de tijd en de verbeelding. Die tijdsreis doet lachen, slikken en met verkwikt gemoed huiswaarts keren.           

In Topform is een swingend én breekbaar zelfportret van Warre Borgmans, een zeldzaam veelzijdig theater- en filmacteur. Knack (***)

 Wat Warre Borgmans op zijn 65ste nog fysiek presteert, hij rent en springt over de scène net of de nakende lente het oud zot in hem wakker maakt,  en verbaal-technisch stunt op een scène. Daar is maar één woord voor: Klasse! Dit alles bij gratie van twee topmuzikanten/klanktovenaars die hem met plezier en schwung accompagneren en voortstuwen. Deze voorstelling vraagt om gespeeld en gezien te worden.  Viviane Redant  (****)

In Topform gaat in zowel tekst als muziek heerlijk breed Bert Hertogs  (****)

spel, tekst & concept: Warre Borgmans
compositie & concept: Bo Spaenc
livemuziek: Bo Spaenc & Gwen Cresens
kostuums: Chris Snik
occasionele coaching: Sam Bogaerts
vorm, licht, geluid en uitvoering: Dries Bellinkx                            

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en ccBe

www.dekoloniemt.be