Lady Linn – intiem duo

Tickets kopen

Acteurs
Lien De Greef, Filip Vandebril

Fotograaf
Roën Lommelen

De voorstelling

Door haar voorliefde voor jazz omringde de Oost-Vlaamse Lien De Greef zich in 2004 met zeven muzikanten. Samen met deze Magnificent Seven toerde ze enkelen jaren met jazz- en swingcovers voordat ze in 2008 haar eerste eigen album, ‘Here we go again’, uitbracht. Hiermee brak ze definitief door in Vlaanderen, niet in het minst dankzij haar grootste hit ‘I Don’t Wanna Dance’, een cover van het gelijknamige Eddy Grant-nummer.

Lady Linn bracht in totaal 4 albums uit en samen met Her Magnificent Seven tourde ze doorheen heel Vlaanderen. Na 15 jaar was het moment dan ook aangebroken om een eerste keer feestelijk terug te blikken op een mooie carrière. Hiervoor gingen ze een stapje verder, maar keerden ze tegelijk ook terug naar hun muzikale roots. Een aantal minder bekende maar prachtige jazz-standards werden in een bigband arrangement gestoken, en daarnaast schreef Lady Linn ook nieuwe songs. Al deze nummers werden verzameld op de plaat die in het najaar van 2018 uitkwam: ‘Black Swan’. En zo keerde Lady Linn terug naar het begin, en omarmt ze de pure jazz van haar beginjaren. Maar wel in een uitgebreide, nog vettere en meer swingende bigband bezetting op de bühne.
Met deze kers op de taart toont Lady Linn zich meer dan ooit een vaste waarde in de Belgische muziekscène.

Omdat wij in onze zaal houden van concerten dicht bij ons publiek, komt Lady Linn niet met haar voltallige band naar Ekeren. Maar speelt ze een intiem concert in duo.